Връзването с въже – наистина ли е скучно?

Българската BDSM общност до момента е силно повлияна от западната BDSM култура. В разговорите ни мнозина са споделяли, че не практикуват връзване с въже, защото го намират за бавно и скучно. Някои го чувстват за сложно. Съгласни сме, че, когато ползваме белезници, кожени гривни, колани, окови и други инструменти за обездвижване, слаганего им става сравнително бързо и без кой знае какви възможности за заиграване. За това и по-често хората очакват реалната и вълнуваща игра да започне след като обездвижването стане факт. Нека споделим друга гледна точка:

Как връзването с въже може да бъде вълнуващо и дори да бъде основен елемент в играта?

Често връзваните партньори скучаят, защото връзващият ги се суети около тях, нарежда си въжетата по тялото им, обмисля кое от къде да мине, а през това време връзваните бездействат на едно място и чакат играта да започне. На базата на натрупан личен опит и впечатленията на други, практикуващи връзване в японски стил (шибари или кинбаку), сме се убедили, че връзването може да стане много вълнуващо, когато връзващият прави следните неща:

 • стимулира слуха на връзвания със звука на разтварящия се вързоп, в който си е събрал въжето, а също и със звука от падането на въжето на земята и, ако въжето е от юта (вероятно и с коноп става) и е смазвано наскоро с масло от жожоба, със скърцането на нишките докато се търкат една в друга.
 • ангажира обонянието на партньора, ако въжето е от растителен източник и носи съответния аромат.
 • сам взима ръцете на връзвания и ги поставя в желаната позиция вместо да чака връзваният да си ги подаде, защото това е скучно.
 • мести и върти партньора си така, че да е удобно на връзващия. Това ангажира сетивата на връзвания като го кара да се бори да запази равновесие и да се ориентира накъде гледа.
 • придърпва партньора си към своето тяло с непоколебимост и страст, а в други случаи изтласква тялото на връзвания напред, за да си освободи място да нанесе въжетата между двамата.
 • в подходящи моменти хваща косата на партньора си, издърпва главата му назад, за да открие шията и … се възползва 😛 – дали ще целува, хапе, гали, вдишва парфюма, ръмжи в ухото на връзвания… изберете си вашето нещо 🙂
 • използва всеки удобен момент да прекарва въжето по кожата на връзвания, за да предизвика допълнителни усещания – минава с въжето по шията (ако е ерогенна зона на връзвания), по гърдите, през зърната, между краката, от вътрешната страна на бедрата. Може и да мастурбира връзвания като търка гениталиите му с въжето между краката
 • опипва тялото на партньора, граби, гали или каквото му харесва и са се разбрали, че и двамата са ОК да прави.
 • изненадва партньора си като редува галенето с въжето и умерено рязкото стягане на въжето, дори до причиняване на лека болка (например през зърната) или нарочно защипва зърната между въжетата и ги извива
 • понякога дръпва по-рязко въжето, когато оформя някой възел, за допълнителна изненада и да накара партньора си отново да се бори за равновесие
 • стъпка по стъпка превръща едно просто връзване във все по-ограничаваща и интензивна оплетка, която с времето кара връзвания да „потъне“ в нея и да я усети с цялото си тяло. Да почувства как е хванат, безпомощен и контролиран. Един изключително интензивен „хогтай“ (в общи линии връзване на ръце и крака зад гърба) започва от най-„невинно“ връзване на китките зад гърба. В един момент връзваният може да се окаже извит като арка назад по корем, стегнат абсолютно отвсякъде, с вързана коса и/или глава и извита назад и със стегнато въже между краката. Това въже може да държи във връзвания вибро-яйце, изкуствен член, надуваема тапа и т.н. За за по-„хард-кор“ практикуващите този хогтай може да бъде изпълнен в комбинация с увисване във въздуха. В тази позиция определено можете да изживеете много усещания и емоции.

Това са само някои обобщителни принципи, които сме научили, за игра с въже. Играта може да продължи от 2-5 мин до един час и да бъде комбинирана с всякакви други инструменти за забавление – разтопен восък, лед, пляскане с ръка/флогър/камшик/пръчка. Може да ползвате масажор от типа Magic Wand, с който да принудите партньора ви да свърши докато е напълно безпомощен. Имате избор от хиляди практики. Ако направите тези неща, очаквайте следващия път, когато извадите въжетата, вашият партньор да се окаже много възбуден, много бързо 🙂 Та, препоръчваме ви да си дадете шанс да научите повече за връзването с въже в специално създадения раздел за шибари на BDSM.bg. Хвърлете око и на галерията със снимки и видео уроци. Наистина не е сложно. Нещата могат да бъдат много на брой, но са прости и можете да ги научите.