Какво е шибари?

Какво e шибари с няколко думи?

            Еротичното японско изкуство шибари (или кинбаку) се базира на бойното изкуство ходжуджуцу (техники за задържане на пленници с въже),  използвано в Япония от 1603г. до 1868г. С годините тези практики отмират и от началото на 20-ти век те намират приложение в създаването на еротично изкуство чрез партньорството между двама души (най-често мъж и жена) и комбинацията на финото женско тяло с грубите въжета. На принципа на взаимно съгласие и уважение връзващият създава от женската фигура своеобразна статуя, излъчваща нежност, женственост и безпомощност. Мъжът не злоупотребява със своя партньор и не го наранява. Той дарява жената с възможността да предаде контрола над тялото си и да се наслади на усещанията и емоциите, които я завладяват.

            По-важен от крайния резултат е пътят, който изминават двамата партньори. Те си гласуват пълно доверие и жената може да се отдаде изцяло в ръцете на мъжа. Тя може да се отпусне и да спре да мисли за стереотипите, които обществото ѝ е наложило. Процесът на предаване на контрол предизвиква силни емоции, които карат човек да се чувства като изтърпял интензивен масаж – освободен от натрупания стрес и по-привързан към своя партньор.

            В последните 20-30 години шибари културата става световно популярна. Много хора в Япония, Русия, Америка, Англия и т.н. се наслаждават на това изкуство както като зрители, така и като участници. В България шибари е слабо познато. С типичното за нашата държава 20-годишно закъснение от световните тенденции шибари навлиза в обществото ни сега. През последните години няколко телевизионни предавания и статии във вестнци привлякоха обществения интерес към изкуството. Можете да видите тези предавания в края на тази статия. Чрез BDSM.bg имаме цел да помогнем на хора като нас да получат по-широка перспектива над това изкуство и да разберат стойността му – дали гледано като изкуство, хоби или форма на БДСМ. Все повече българи започват да практикуват в своя личен живот някои от тези практики и по тази причина наша главна цел е да поднесем ясно смляна информация как да изпълняват тези връзвания и оплетки безопасно така, че да се забавляват максимално без да наранят партньора си.

            Ако решите да научите повече за шибари, ще се убедите колко много може човек да обогати своята душевност, сексуалност и чувство за естетика чрез изкуството на еротичното връзване. В специално създаден раздел за шибари в BDSM.bg можете да намерите допълнителна информация за културата, отношенията, визията, чувствата и други страни на шибари. Имаме галерия със снимки и видео записи и т.н. Във форума на BDSM.bg  можете да видите галерии с шибари снимки, видео клипове от шибари изпълнители от целия свят и още много.

 

Шибари по телевизията и в списания, и вестници

http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/shibari-ili-izkustvo-za-vrazvane-na-tjalo.html

 

http://www.btv.bg/video/shows/karbovski-vtori-plan/video/proekt-tabu-2-chast.html

Вижте и първата част от проект „Табу“ ТУК

 

Във вестник Стандарт

 

В списание Eva