Форум BDSM България - Регистрация

С влизането Ви във “Форум BDSM България” (наричан по-долу още “сайта”, “форума”, “домейна”, “Форум BDSM България”, “https://bdsm.bg/forum”), Вие се съгласявате със следните условия. Ако не сте съгласни с всички правила, моля не влизайте и/или използвайте “Форум BDSM България”. Имаме право да променим тези правила по всяко време и ще направим всичко по силите си да Ви уведомим ако това се случи, но въпреки това Ви съветваме да преглеждате правилата редовно, тъй като ползването на “Форум BDSM България” след като са направени промени в правилата значи, че се съгласявате с тези промени.

Форумът на BDSM.bg е ориентиран към сексуални или интимни практики, алтернативни спрямо най-разпространените такива. Ако обсъждането на човешката сексуалност и нестандартни интимни практики ви смущава, моля, не се регистрирайте. Съдържанието на “Форум BDSM България” може да бъде сметнато от някои родители за неподходящо за тяхните непълнолетни деца.

1. BDSM.bg е тематичен форум за BDSM културата в България. В него имат място както практикуващи BDSM само в личен план и фетишисти, така и професионалисти в BDSM контекст.

2. Всеки потребител има правото да участва само с един псевдоним. Изключение правят потребители, които са предварително предоставили уважителна причина - като създаване на профил на магазин. Алтернативните прфили, които нарушават това правило, ще бъдат изтривани, а собствениците им ще бъдат санкционирани с вероятност и за БАН по IP адрес. Регистрирането на различни профили от един и същ IP адрес ще бъде разглеждано като опит за нарушаване на това правило.

3. Писането във форума на Български език е желателно! Правилото не важи за членове от чужбина, които говорят английски и в случайте, в които се цитират термини и наименования. Ако пишете на български и нямате кирилица на компютъра си, използвайте преводач. Избягвайте писането само с главни букви! Използвайте шрифта по подразбиране - той е достатъчно четлив.

4. Във форума на BDSM.bg държим на добрия тон, уважението между участниците и градивната критика. Използването на груб, неуважителен, унизителен, заядлив, нетолерантен или заплашителен език е абсолютно недопустимо и подобни прояви ще бъдат редактирани или изтривани без предупреждение, а лицата, които са нарушили това правило, могат да бъдат обект на различни административни наказания. Публикуването на материали, нарушаващи или подстрекаващи към нарушаването на действащото българско законодателство, ще води до директното им изтриване.

4.1. Не се допуска споделянето на лична или непотвърдена информация за хора, регистрирани или не във форума.

5. Преди да създадете нова тема, използвайте търсачката на форума, за да се убедите, че такава, или подобна вече не е създадена. Администраторите и модераторите на форума си запазват правото да обединяват или изтриват дублиращи се теми.

6. Администрацията на форума не подкрепя нарушаването на Закона за авторското и сродните му правa. Призоваваме ви да се въздържате от публикуването на директни връзки, съдържащи материали в нарушение обекта на авторското право, както и искането на такива чрез форума. Информация от форума НЕ може да бъде цитирана без съгласие от страна на BDSM.bg администратор или автора на мнението и задължително трябва да се упомене източникът на тази информация - в случая форумът на BDSM.bg и източникът (авторът). Ако информацията се цитира в интернет, тя трябва да бъде придружена и с хиперлинк към форума. Всички останали случаи на ползване на информация от този форум без изричното писмено съгласие на BDSM.bg са напълно забранени, представляват нарушение на чл. 97 от Закона за авторско право и сродните му права. Форумът е обект на авторско право по смисъла на Закона за авторско право и сродните му права.

7. Въпреки, че администраторите и модераторите на форума ще се опитат своевременно да премахнат или редактират всеки материал, нанасящ каквато и да е вреда, или нарушаващ законите в страната, не е възможно да бъдат прегледани всички публикувани съобщения. В този смисъл, съобщенията във форума изразяват личното мнение на автора им и екипът, поддържащ форума, не носи отговорност за тях.

8. BDSM.bg има за цел да предоставя възможност на всекиго да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички. Всички са добре дошли да я споделят, да се срещнат хора с общи интереси и да създават ползотворни материали.

9. Темите и мненията, които са с груби правописни грешки могат да бъдат редактирани от екипа на BDSM.bg, а ако са в неподходящ раздел, ще се преместват без предупреждение. Обект на модерация могат да бъдат теми и други публикации с неясно заглавие или съдържание. Ще бъдете уведомявани единствено, ако мнението Ви бъде напълно изтрито.

10. Информацията в сайта http://www.bdsm.bg и във форума му е предоставена от личния опит на отделни хора, преводи на чужди статии и други източници. Това, което работи за едни хора, може да не е безопасно за вас. Ако използвате тази информация, го правите на ваша отговорност.

11. Първите 10 мнения на новорегистрираните потребители ще бъдат проверявани от модератор преди да бъдат публикувани, за да се защити форума от спам ботове и за да се подсигури, че новите участници ще научат правилата на форума.

11.1 Потребители с повече от 10 мнения ще могат да публикуват мнения без да е необходимо предварително одобрение от модератор.

11.2 Всички потребители имат отговорността да спазват правилата. Публикациите могат да бъдат променяни или трити от модератор, независимо дали трябва да се одобрят предварително или не.

12. Спамът (или писането на празни приказки; безсмислено съдържание; мнения, извън контекста на обсъжданата тема) е нежелан във форума и такива мнения ще бъдат трити, а авторите им ще бъдат третирани в съответствие с правилата на форума.

Относно личните съобщения, чата и запознанствата в сайта:

13. Етикетът на общуване във форума на BDSM.bg изисква да подхождате към нови запознанства с уважителен тон и по цивилизован начин, както се очаква от вас и в живота извън BDSM средите. Това означава:

13.1 Да прочетете внимателно профила на новия ви събеседник преди да го заговорите, за да се информирате за интересите му и предпочитаната от него роля. Така ще избегнете да адресирате като "Господар" някого, който ясно е отбелязал, че е "подчинен" и т.н.

13.2 Да не влизате в словесна BDSM игра преди да сте получили съгласието на събеседника ви да влезе в роля.

13.3 Да не пращате ваши снимки на събеседника ви, ако не сте получили неговото съгласие или не ви ги е поискал.

13.4 Да не затрупвате със съобщения събеседниците ви, ако не са ви отговорили и да не им държите сметка кога ги четат и ви отговарят.

13.5 Да не настоявате комуникацията ви да продължи, когато ви отказват или не ви отговарят.

14. Нарушаването на едно или повече от правилата на форума ще бъде санкционирано с до две предупреждения преди на потребителя да започнат да му се налагат забрани да посещава форума за определено време. Системното нарушаване на правилата може да доведе до заличаване на профила на нарушителя и недопускането му да участва във форума отново. Екипът на BDSM.bg имаме цел да поддържаме форума като качествена среда за общуване и ще налагаме правилата стриктно. Уведомявайте ни, когато видите някой потребител да нарушава правилата, за да вземем мерки и да се погрижим за комфорта на всички.

15. Административните решения на екипа на BDSM.bg не се оспорват.