Подводни камъни в запознаването с жени в BDSM общностите

Нека си поговорим прямо по една чувствителна тема, ако позволите – кои са някои от основните причини да се проваля комуникацията при запознаването ни с нов BDSM партньор? Позволявам си да говоря от позицията на мъж, който е използвал някои от неуспешните подходи, които ще споделя тук. Не се смятам за общ експерт, а споделям мои и чужди заключения, които доказват, че работят. Информацията ми идва от личния ми опит и провали, а също от комуникацията с други мъже и много жени. Целта на статията е да помогне на новите хора сред нас да не си хабят патроните на халос и да не си създават лоша репутация от началото.

Малко груба лична статистика: мъжете сме много повече от жените в BDSM средите и търсенето на жени е голямо. За това и най-често ние мъжете подхождаме първи в запознанството с жена. Много от нас мъжете пишем лични съобщения на жените в BDSM форуми. Моля да ме извините, ако ви пренебрегвам в случай, че търсенията ви са различни.

Първото впечатление за мъжа зависи от началното му съобщение. Тук идва неловкият момент. Как да започнем? Много жени са ми казвали, че на ден получават десетки съобщения с предложения от от мъже с какви ли не интереси: да обожествяват женските крака, да правят груб секс, жената да ги чука с пенис-колан, жената да им стане „робиня“, мъжът да им стане „роб“ и всякакви други практики и отношения. Когато жената е новорегистрирана, тя често от възпитание се старае да отговори на всички съобщения. С времето, обаче, тя се уморява да отговаря и ето няколко от причните, които са ми споделяли:

 • Пишат ми на шльокавица (маймуница) или неграмотно – не ми се занимава с неграмотни хора. Как да очаквам един неграмотен човек или с ниска култура на общуване да има висока BDSM култура и да е положил старанието да се изучи на безопасни практики?
 • Съобщението има само заглавие „здр“, а съдържанието е само „Как си?“ – не влага елементарното старание да напише цялата дума „Здравей“. Щом търпението му стига до три букви, какво различно да очаквам занапред?
 • Съобщения „Здрасти“ и въпрос „Как си?“ получавам по 10 пъти на ден. Като отговарям на 10 души с „Добре съм. А ти?“, после почвам разговор с 10 човека, които да помня кой какво ми е казал. Нямам нервите вече да разменям по 15 празни приказки с всекиго. Нямам и времето за това. Влизам във форума и вместо да мога да прочета новите интересни теми, аз отделям цялото си време на компютъра да отговарям на несъдържателни съобщения.
 • Не четат информацията в профила ми и ми предлагат неща, които съм се постарала да стане ясно, че не ме интересуват. Отбелязала съм се като „подчинена“, а мъжът ми пише „Господарке, позволете ми да бъда Ваш роб“. Не съм „Господарка“! Не четеш ли?
 • Като отговоря, че нямам интерес към това, което ми предлагат, някои мъже агресират и почват да обиждат и дори да заплашват. Други почват да се молят и да ме навиват да склоня да направя това, което искат.
 • Не се интересуват от това, което искам аз, а ми пишат още от началото каква тяхна фантазия искат аз да им сбъдна.
 • Пишат ми шаблонни съобщения, които пращат на всяка друга жена. Това ми показва, че не са ме оценили като подходяща за тях спрямо интересите ми, личността ми, вижданията ми по важни теми, дори външността ми, а само по критерия, че съм жена. Игнорират и това, че съм отбелязала, че съм ангажирана във връзка и дори ме убеждават, че сегашният ми партньор не може да ми даде това, което те могат да ми дадат.
 • Следят ме кога съм им прочела съобщението и колко време ми е отнело да им отговоря. Ако видят, че съм влизала във форума, а не съм им отговорила, почват да пишат още и още съобщения и да настояват, а също и да ми държат сметка защо ги игнорирам. Не се сещат, че понякога съм заета и в някой промеждутък хвърлям око кой какво ми е казал, защото ми е интересно, но мога да отговоря по-късно. Мислят, че съм им длъжна.
 • Пишат ми мъже с непопълнени профили или само с профилна снимка с пениса им на нея. Снимки с пенис мога да видя навсякъде. Мен ме интересува човекът дали е подходящ – дали мислим сходно по важни въпроси, дали ни харесват сходни неща, дали ще ми хареса като личност и като отношение към мен. Предпочитам да отговарям на мъже, които са показали, че представляват повече от един пенис. Нямам време да отговарям на всички и избирам да насоча вниманието си към тези мъже, които изпъкват над останалите.
 • Започват разговора директно влизайки в роля. Например „Кучко, на колене!“ – Аз може да съм кучка, ама не съм твоята кучка! Харесва ми да ми говорят така, но партньори, които и аз съм одобрила. По какъв критерий ме определи за подходяща да съм твоята кучка? По това, че имам вагина ли? Поинтересува ли се дали харесваме сходни неща преди да влезеш в игра с мен? Опозна ли ме като човек, за да решиш, че имам интерес да играя с теб?
 • Показват сбъркана нагласа към динамиката на отношенията в BDSM и характеристиките на различните BDSM роли. Отново с примера: „Кучко, на колене! – Вие кой сте? – Аз съм Доминиращ. Не виждаш ли какво съм написал в профила си? – Да, но не сте моят Доминиращ. Не съм съгласна да ме доминирате. – Не ме интересува ти какво искаш! Ти си подчинена. Изпълнявай тогава! Подчинените нямат право на мнение!“ – Може в BDSM да имам подчинена нагласа, но я прилагам в отношенията ми с Доминиращия, когото и аз съм одобрила и ми е спечелил уважението. Не съм подчинена на всички, които са се написали, че са „Доминиращи“. Отделно, че е по-характерно „робите“ да са се съгласили при договорките, че няма да имат право на мнение, а не „подчинените“.
 • Опитват се да ме убеждават да си променя нагласата – от „подчинена“ на „Доминираща“; от „Доминираща“ на „подчинена“ или „суич“ и т.н, за да направя с тях това, което те искат. А кога ще ми предложат да реализират за мен това, което аз искам?

И така нататък. Ясно ми е, че така написано, може да звучи грубо и някои от вас да се обидят. Имайте предвид, че изумително много мъже подхождат така и остават разочаровани. Много жени дори са се отказали да влизат в BDSM форуми, заради неспиращите вълни от подобно отношение на мъже. Ще си позволя да споделя някои от заключенията, с които си служа аз при запознанство с жена в BDSM средите, а и не само.

 • Преди да ѝ пиша, прочитам внимателно профила ѝ, за да се ориентирам дали имаме общи интереси. Ако имаме, прочитам някои от мненията, които е писала, за да придобия представа за вижданията ѝ по темите, които е коментирала – както в BDSM аспект, така и за живота като цяло.
 • В първото си съобщение се представям накратко кой съм и защо ѝ пиша. Споделям какво ми е направило впечатление в нея и по каква причина съм преценил, че ми е интересна като потенциален събеседник. Подавам „ръка“ да се запознаем като преди това изглаждам нагласата си към нея, че не очаквам нищо конкретно от нея предварително. Ако излезе нещо хубаво от общуването ни – все е добре – каквото и да е то. Задавам ѝ и някой въпрос, който ми е изникнал в съзнанието за нея или някоя тема, която виждам, че я интересува. Старая се да пиша грамотно, съдържателно и не прекалено много текст.
 • Не бързам да я питам още в началото какви BDSM практики харесва. До такива интимни теми, тя по-често предпочита да ме допусне едва, когато си паснем на по-общи теми.
 • Не бързам да искам от нея да ми праща нейни снимки, нито да изкарваме комуникацията ни извън форума. Не искам да ми казва скайп/фейсбук/вайбър/телефонния ѝ номер. Ако разговорът ни потръгне приятно и почнем да пишем много, предлагам да минем към по-бърз и ефективен метод на общуване – дали чат, дали гласов/видео разговор. Чак след като мина през тези методи на комуникация, бих предложил среща наживо и то, ако я харесвам за нещо: позитивно познанство; приятелство; партньорка за игра; гаджета и т.н.

Подчертавам, че това е мой подход, който работи за мен. Не искам да ви давам наклон на члена какво да правите, но вярвам, че ако изпитвате трудности, е възможно да почерпите полза от тези съвети. Проявете интерес към личността на жената и проверете за какво мечтае тя, и какви нейни фантазии можете да сбъднете преди да искате тя да сбъдва вашите. Всеки човек се интересува да сбъдне своите мечти и търси с кого да го направи. Вие търсите. Тя също. Потърсете общите ви мечти, които и двамата да искате да сбъднете заедно. Ако не намерите такива, не напъвайте човека да се промени, за да ви пасне. Бъдете ОК с това, че сте различни, запазете доброто отношение и продължете с търсенето на подходящия партньор.

Наясно съм също, че има жени, които са напълно ОК със съобщения като „Здр“ или да влязат в роля от първото съобщение и т.н. Не мога да обобщя за всички. Споделям с вас това, което съм научил от множество жени, с които сме коментирали тези затрудниения в общуването.  Ако искате да дадете вашия принос към общността като споделите подходите, които работят за вас, можете да го направите във форума.