Несъгласието по взаимно съгласие – тема за напреднали

Изключително важно е да подчертая, че в тази статия говоря за ролеви игри между пълнолетни, двустранно съгласни, разумни и отговорни хора. Всичко се прави за удоволствие и/или удовлетворение на всеки от партньорите. Не поощрявам никаква форма на насилие. Всичко, което решите да приложите от тази статия, го правите на ваша отговорност. Информирайте се добре.

Несъгласието по взаимно съгласие е един от малкото термини в BDSM, които се превежда лесно от consensual non-consent (съкратено CNC). Практиките, които ще обсъдим тук не са подходящи за начинаещи. Те с право се определят като игра на ръба (edge play) – на ръба на безопасното, на съгласието, а дори и на закона. Нужни са крепки знания за BDSM културата, каквито се опитваме да градим заедно с вас, докато четете другите статии на BDSM.bg. Моля, прочетете повече за съгласието от тази статия преди да продължите с настоящата, ако сте открили скоро BDSM.

Споделям наблюдението, че има много хора с BDSM интереси, за които не е удовлетворяващо да застанат на четири крака само, защото тяхният партньор им е наредил така. Тук ще говорим за принуда, безпомощност, пречупване на волята, игра на отвличане, игра на изнасилване, плен и други. Напълно уважавам хората, които извличат удовлетворение от това да дарят своя доминиращ с подчинението си без да имат нужда да бъдат вързани, принуждавани, пречупвани и т.н. Този вид BDSM динамика между партньорите е напълно Ок и не я отричам. Статията е за тези от нас, които се нуждаем от по-интензивен подход, за да се отпуснем в играта и да изживеем фантазията си.

       Нека дам личен пример: като суич аз определям роялята си на следващ като пленик. Много харесвам усещането за безпомощност, неизмъкваемото връзване и зависимостта от волята на партньора ми дали ще ми донесе удоволствие, болка или ще ме остави вързан без да ми прави нищо. Обичам да усетя, че не мога да спра партньора си докато си играе с мен. Не търпя връзване, от което мога да се измъкна – за мен то означава да се преструвам на вързан. Искам да не искам.

Попитаха един BDSM порно модел: „Обичаш ли да те изнасилват анално? – Не, мразя го! Но обожавам да го мразя!“.

Преди да стигнем до различните варианти за CNC игра (за които успея да се сетя), нека поставим някои важни условия, за да извлечем взаимно удовлетворение с партньора ни вместо да влезем в затвора поради глупост.

Партньорите трябва да се познават много добре и да имат много опит заедно.

Трябва да знаят:

 • какви са твърдите и меките лимити и на двамата. Често забравяме за лимитите на доминиращия, който може да не е съгласен неговия партньор да изтърпи конкретни наранявания – синини, подувания, рани(чки), нервни увреждания или емоционални травми и т.н.
 • какво е психическото и физическото здраве на партньора им
 • какво може да причини паника в партньора им
 • как се изразява паниката им – дали плачат или крещят, дали се смеят, дали замръзват като стреснати, дали изключват и потъват на сигурно място във вътрешния си свят
 • какви са емоционалните им спусъци – имат ли емоционални травми, които могат да изплуват от дадено действие – примерно шамари, някои конкретни думи или ситуация. Ако натиснете нечий емоционален спусък, това може да съсипе доверието помежду ви или най-малкото играта ви
 • как реагира партньора им, когато му е хубаво или не
 • какви са условията, при които ще играят. Това помага да имате спокойствие, че сте в безопасност, дори играта ви да е много интензивна. Друга полза е, че когато подчиненият знае с какво се е съгласил, тогава не се налага да обмисля дали е съгласен със случващото се по време на играта. Ясните правила и посока на играта помагат да спреш да анализираш всичко и можеш да се впуснеш във „филма“.
 • Какви са спасителните думи, с които да смекчат или прекратят играта (в случай, че не играят без такива)

Никога не е излишно да подчертая отново необходимостта от бистър разум, неповлиян от наркотици, алкохол, умора, гняв, болест и подобни. Всичко, което може да намали качеството на преценката ви и физическата ви способност да изържите играта е потенциална причина за голям инцидент с волята (съгласиет0), здравето и дори живота на някой от партньорите.

 

Преди да се впуснете в игра на несъгласие по взаимно съгласие е важно да бъдете максимално открити и да общувате много, ако искате да изживеете вашата фантазия вместо да остенете с усещане, че сте жертва на насилие. Някои двойки отделят няколко години в опознаване и практика заедно преди да навлязат в някои от следните практики:

 • Игра на изнасилване – има груба статистика, че фантазията за изнасилване е разпространена сред голям процент от жените (над 50%). Това, обаче не означава истинско изнасилване, което е ужасно, травмиращо, насилствено и по всякакъв начин НЕ ОК. Те искат да изживеят тази своя фантазия в контролирани условия. Например:
  • с човек, когото познават
  • с ясно договорени лимити
  • с установени спасителни думи, с които да прекратят играта по всяко време
  • в диапазон от време, в който да очакват изненадващо да се случи играта
 • Игра на плен
 • Игра на отвличане
 • Игра без спасителни думи. Ще дам един действителен пример: Доминиращ и подчинена имат уговорката да той да я върже и набие с пръчка по дупето, без спасителни думи. Тя иска да изживее силна тръпка от предстоящото изживяване, от страха, от болката, от сълзите, от умоляването. Подчинената разказва след играта, че, ако е имала спасителна дума, е щяла да се откаже след третия удар с пръчката, защото страхът ѝ е бил голям, но тъй като не е имала спасителна дума, е изживяла изключително удовлетворяващо и запомнящо се „наказание“ – точно каквото е искала. Спасителната дума е щяла да я лиши от това усещане.
 • Публично унижение – например шамари, викане, разголване, секс, принуда за носене на унизителни дрехи и т.н. Споменах по-горе за контролитани условия

А как можем да реализираме някои от тези игри? Нека обсъдим няклко (от много) възможни сценарии за контролирани условия, с които да не превърнем играта в насилие. Да започнем с:

 • Играта на изнасилване
  • ако сме се съгласили с партньорката ни, че не искаме да я уплашим, че ще я изнасили някой непознат, но искаме да я накараме да се бори и да не иска да прави секс в този момент, можем:
   • да я ядосаме преди това
   • да я спрем, докато прави нещо важно за нея
   • да я награбим грубо и да натоварим силно сетивата ѝ – дали с шамари, пляскане по дупето или други части на тялото, душене и т.н. Пишейки по въпроса, изпитвам нужда да подчертая за безброен път, че тези практики са на ръба на безопасното и на съгласието, и е изключително важно да подхождаме с много бистър разум, много емпатия към нужтите на партньора ни и богата култура как да изпълняваме тези практики безопасно.
  • ако целите повече страх и по-„автентично“ усещане за изнасилване,“жертвата“ може да даде ключ към дома си на „насилника“ си, за да може да я изненада някоя нощ докато спи. Той може да е маскиран и да не се издава кой е, за да може жената хем да знае, че има уговорка за такава игра, хем да не е напълно сигурна, че това е нейният партньор.
  • „насилникът“ може да се информира за графика на „жертвата“ си и да я „нападне“ на безлюдно място. Например тя може да обича да тича в безлюдна горичка. Този подход е доста рисков, защото може да ви срещне случаен минувач, който не знае, че играете доброволно и да извика полиция.
  • „насилникът“ може да издебне „жертвата“ докато се прибира вкъщи и да се престори, че ще обира дома ѝ.
  • можете да използвате приспивателни и да вържете „жертвата“ ви докато спи, за да се събуди безпомощна. Имайте предвид, че приспивателните не са шега работа и трябва да се консултирате с информиран специалист какво е подходящо за вашия партньор. По-горе споменах, че е силно препоръчително да обсъдите всички варианти с вашия партньор в детайли. Това може да изглежда сякаш убива тръпката, но е по-добре така, от колкото тръпката от съдебно дело за изнасилване или бистрия спомен от неумишлено причинена смърт.
  • можете да споделите вашите сценарии в темата във форума, за да обогатим тази статия

 

 • Игра на плен
  • един вариант е да се разберете с вашия партньор да ви върже, закопчае, заключи така, че да не можете да избягате и да ви държи в плен за определен период от време
  • малко по-вълнуващ вариант е да отидете на гости на партньора ви и той да ви закопчае с един белезник, свързан с верига към стената, и да ви даде избор – ако до минута решите, че искате да ви пусне, ще ви освободи и ще ви прати да си ходите. В противен случай ще бъдете тяхни за ден, уикенд, седмица …
  • още по-вълнуващ вариант е, ако сте се уговорли, че искате да ви плени, но не знаете кога. Тогава пак може да реализирате варианта на гости, но след като ви закопчае, играта започва спрямо уговорките ви. Ключовете за белезника са отвъд вашия досег и нямате как да накарте пленителя ви да ви отключи. Оттук нататък може да ви принуди да си заключите ръцете зад гърба с чифт белезници. Нека фантазията ви допълни сценария.

За някои BDSM практикуващи е особено вълнуващо да бъде пречупена волята и съпротивата им, за да се подчинят на желанията на партньора им. Това може да се постигне по много начини – съблазняване, манипулация, принуда със страх, болка, мъчение, страдание в трудна поза, сексуална стимулация, жажда, глад, контрол над тоалетните нужди, унижения и т.н.

Принудата и безпомощността също така дават решение на един често срещан проблем: Някои жени, след като доминират един мъж, не могат повече да го възприемат като сексуален обект – като някой, който може да ги чука. До сега са го гледали как пълзи на четири крака по земята и отговаря с „Да, Господарке“ на всяко нареждане докато е напълно свободен да стане, да я хване за врата и да ѝ покаже „кон боб яде ли“. До някъде е нормално след това да е трудно да превключат нагласата си към него и да се отпуснат той да ги доминира.

Да, един мъж най-често е по-силен от жената и, ако не се използват бойни изкуства (което би било малко грозно, по мое мнение), то силовото неравеноство прави трудно жената да пребори мъжа. В крайна сметка BDSM предлага компромисни решения как да смекчим една потенциално травмираща ситуация в нещо достъпно и секси. Моето лично решение е да позволя на жената да изравни силата ни като направи някакво връзване (или ползва белезници). Оттам нататък, ако иска да изпълня нейно нареждане, ще трябва да ме накара. Нека ме принуди, нека ме дисциплинира, ако може. Но нека си опича акъла и да има на ум, че, след като ме пусне, може да обърна посоката на играта и да „сърба, каквото си е надробила“. Това, спрямо личния ми опит, носи по-голяма тръпка и възбуда в играта, а също така, жената не спира да ме вижда като мъж, който да я чука.

 

 • Игра на отвличане
  • може да реализирате отвличането подобно на изнасилването – в договорен период да изненадате „жертвата“ си навън или нахлувайки в дома им с даден ви ключ. Чифт белезници и качулка за главата са някои възможни инструменти, с които да създадете усещане за отвличане в партньора ви. Подсигурете се, че няма да уплашите партньора си до там, че да помисли, че наистина го отвличат. В противен случай играта ви може да се превърне в много грозен спомен, довел до разпадане на връзката ви, затвор, смърт и все „хубави“ неща.

 

Като силен привърженик на играта на плен, ще добавя малко идеи за инструменти, с които можете да доведете партньора ви до безпомощност и невъзможност да се измъкне.

Както споменах по-рано, можете в началото да използвате един белезник, закачен с верига към халка на стената. Можете и по-голям белезник да ползвате за крак. В играта на изнасилване и отвличане можете да ползвате средния или големия белезник, за да заключите и двете ръце накуп. Интересна алтернатива е поставянето на големия белезник на врата за допълнителна забава. Слагането му, обаче, исизксва повече внимание, за да не защипете кожа докато го затваряте.

 

Можете да ползвате и белезници за палци. Неизмъкваеми са без ключе или подходящ кламер, или друго, с което да се бръкне в ключалката, а са и много практични за носене в джоба ви.

 

След началното закопчаване можете да мотивирате партньора ви да ви позволи да го доведете до по-безпомощна позиция чрез безброй начини. Дали ще го прелъстите, дали ще го държите заключен докато не започне да го мъчи скуката или нуждата да отиде до тоалетна, или ще го пръскате със студена вода, или с бой от разстояние с:

 

След като закопчаете ръцете му зад гърба с белезниците, можете да ги замените с нещо по-нежно и безопасно като:

 

Заключващи се, разбира се. 🙂 Не сваляйте белезниците докато не сте заключили стабилно кожените гривни или каквото друго ползвате. Можете да ползвате и метални окови, ако харесвате такива:

 

 

Тази окова за врат и китки е особено ефективна, особено, ако към катинарчето закрепите белезници за крака и сложите партньора ви в седнало положение.

 

Изключително ефективен инструмент за бързо пречупване на съпротивата е кучешката електрическа яка:

 

Този модел има 100 степени на сила. Първа степен е достатъчно неприятна и дисциплинираща, за да се подчини вашият партньор на желанията ви като едновременно силата не е страшна или непоносима. Пета-шеста степен вече почва да става мъчителна и определено наказателна. С вързани ръце зад гърба, партньорът ви няма да може да си свали яката. Все пак, увеличавайте силата постепенно. Всеки човек има различно съпротивление на кожата към електричество. Знайте, че след първия импулс кожата може да се изпоти, а това ще намали съпротивлението ѝ и ще увеличи болезнеността. Имайте предвид, че макар за мен и много други хора играта с електрически нашийник да не създава проблеми, тялото на вашия партньор може да не понесе такава стимулация. Информирайте се за рисковете и преценете дали ги приемате.

Разбира се, можете да използвате доброто старо въже.

 

Е, не ползвайте някакво произволно или старо въже. Вижте какво въже можете да изберете в тази статия. Можете да научите няколко стабилни и разнообразни възела и връзвания на страницата с видео уроците на сайта.

Намирам за особено вълнуващ инструмент за създаване на безпомощност и зависимост заключващата се анална тапа (pear of anguish), с произход от средновековието, но направена в днешно време в много смекчена и безопасна форма:

 

Тя се разтваря ръчно след вкарване в ануса. След като я заключите с катинарче, няма да можете да я извадите, ако не сте тренирани за фистинг. В допълнение може да закрепите тапата с верига към парното или към халка на стената. Така партньорът ви няма да може да отиде никъде, дори нищо да не му е вързано.

Можете да донесете допълнително усещане за безпомощност, ако сложите на партньора ви бельо или пояс за непорочност. Те не позволяват на заключения в тях човек да прави секс или да се самозадоволява. Ето два мъжки варианта. Има и женски и много вариации на дизайн:

 

 

Да не забравим за мумификация със стреч фолио и гафер, или усмирителна риза, а също ползването на клетка:

Мога да продължавам с още много уреди, но се сещам, че е възможно много от показаните да ви уплашат. Ще споделя, че почти всичко от горепоказаното преди години ме плашеше, но с времето откривах сценарии, в които ползването им може да бъде много възбуждащо и да допринесе за изключително удовлетворяваща и запомняща се игра.

На края ще завърша с това, че макар да не говоря само от своя опит, а и от наученото от други BDSM практикуващи, аз ви поднасям една ограничена гледна точка. Има безброй подходи за игра на несъгласие по взаимно съгласие (CNC) – и по-меки, и по-тежки от описаните тук. С радост ще допълня вашия принос към тази тема. Можете да споделите вашите подходи, фантазии и решения в темата във форума.