Как да си изкараме добре на фетиш/BDSM парти

От няколко години насам в и България започнаха да се организират партита с фетиш и БДСМ тематика, на които можем да се запознаем с нови хора, да разговаряме открито за интересите ни със сходно мислещи гости и да се забавляваме. С времето все повече хора взимат участие на партитата – някои за първи път откриват BDSM културата, а други участници са с вече придобит опит. В сравнение с БДСМ общностите в Америка, Англия, Русия, Германия и т.н., нашата е сравнително млада и за това новите хора са повече от тези с повече практика и по-ясна визия за отношенията в BDSM културата. По тази причина като общност срещаме много предизвикателства, през които са минали хората и в други държави. Целта на тази публикация е да обърна внимание на някои добри идеи, които са споделили с мен хора от по-развити общности и също да отворя вратата за една по-широка дискусия във форума. Мнението, което изразявам, е мое лично и се базира на наблюденията ми и разговорите с по-опитни от мен хора.

Kогато си за първи път на фетиш парти, е възможно да не си сигурен какво ще видиш. Обикновено очакванията ти идват от това, което си чул или видял някъде. В нета има видео клипове с отрязъци от най-интересните неща на някои фетиш партита и често тези клипове са много подвеждащи, защото човек остава с впечатление, че на фетиш парти е като в Содом и Гомор – всеки пляска някого, връзва, натиска се, капе с восък, всичко живо се раздава и развратът е на максимум. За да не съм голословен, нека дам един пример:

На практика, за да се осигури доброто ни изкарване на партито, организаторът има задачата да постави ясни правила, с които всички да се съобразим. Правилата варират между различните организатори, но често гравитират около следните точки:

  1. Никой да не пипа вас и играчките/уредите/инструментите ви (а вие другите хора и играчки) без да ви е попитал за съгласие.
  2. Никой да не се меси във вашата игра с друг човек (ако се връзвате, пляскате, капете с восък, играете си с електростимулация и т.н.) без ваше съгласие. Това включва да не подвиква „уд’ри по-силно!“ и т.н. От наблюдателите се очаква да спазват дистанция и да не ви смущават.
  3. Да не ви снимат без ваше изрично желание
  4. Да има добър тон на общуване

БДСМ и фетиш общностите, които вече са натрупали опит от проба и грешка и регулярни неприятни случки заради липсата на тези правила, са разбрали, че спазвнето им води до много по-позитивни изживявания и спокойна среда. Полезно е за всички ни да знаем, че е наше право хората на партито да уважават нашето лично пространство и да помолят за разрешение да направят, каквото са си наумили с нас или играчките ни. Ако някой е вързан, отговорността за неговото физическо, емоционално и ментално здраве е в ръцете на този, който го е вързал и той следва да изрази съгласие или несъгласие от името на вързания. Тези, които нарушат правата на останалите, биват помолени да напуснат, а ако регулярно предизвикват проблеми, им се забравнява да идват отново.

Можем да подсилим доброто ни изкарване на фетиш парти, ако се отпуснем достатъчно да се облечем по начин, който изразява нашия фетиш/БДСМ интерес. Или с други думи – секси, провокативно или по някакъв друг начин, който показва, че не сме случайни наблюдатели, дошли да гледат сеир. Колкото повече хора са облечени в тон с интересите им, толкова по-естествена става средата. Можем да си донесем някоя от играчките, които харесваме, защото тя може да стане добър повод за ново запознанство, когато някой прояви интерес към нея.

Често срещано наблюдение е, че когато гостите на партито се разиграят помежду си, тогава става интересно и това прави партито живо. Можем да си дадем шанс да пробваме нови неща – да помолим да разгледаме или пробваме нечий флогър; да усетим връзване с човек, който знае какво прави; да пробваме някоя друга играчка или да помогнем на някой желаещ да научи повече за нашата, например.

Често е силно желателно да не се напием на партито, защото тогава губим елемента „разумост“ от постулатите на BDSM културата „разумно, безопасно и по взаимно съгласие“, които отличават БДСМ от насилието. Обикновено пияните хора не се задържат на такова парти.

В общи линии, ако си позволим да сме смели и отворени към новото, и отидем на парти, облечени тематично и с отворено съзнание към нови изживявания, това ще повиши значително шансовте ни за хубаво изкарване. Още по-добре става, когато уважаваме правата на останалите и сме наясно с нашите.

Ако желаете да споделите вашия опит и виждане по тази тема, можете да го направите в създадената за това дискусия във форума.